3 inspirerande företagare

företagskvinna möte affärsmöteAtt våga starta ett eget företag är någonting många drömmer om men det är få som faktiskt tar steget och bokar. Om du är en av de många som vill men tvekar kommer här tre inspirerande historier om de som chansat och lyckats.

  • Annica Forsgren, Skincity. Annika valde att, tillsammans med sin sambo, starta företaget Skincity. En e-handelssajt med fokus på hudvårdsprodukter och skönhet. För att komma igång behövde hon ett kapital och hon valde att sälja sitt hus, för att satsa på sin dröm. Enligt hennes beräkningar skulle hon komma ikapp och få ett nytt hus ifall allt  gick som det skulle. Hon hade rätt. Hennes företag har vuxit organiskt sedan 2011 och i år är det beräknat att omsätta dryga 120 miljoner kronor.
  • Sanda och Belmir Bosnjak, Full Fart. Sanda och Belmir startade sitt företag efter att båda hade blivit uppsagda under finanskrisen 2009 och 2010. Det är den egentliga anledningen till att de ens vågade starta sitt bolag som från början skulle vara ett bemanningsföretag men som med tiden har blivit så mycket mer än så. Nu i tisdags fick Sanda och Belmir priset årets Nybyggare vilket i sig verkligen visar på företagets framgång. Dessutom kom Sanda till Sverige 1193 som flykting från Bosnien, någonting som självklart är värt att ta med i beräkningarna.
  • Kalle Aronsson, startade eget vid 60. Historien om Kalle som blev arbetslös när han nådde 60 års ålder är rörande. Han har behövt leva på sin sambo eftersom a-kassan inte har gett tillräckligt med pengar. Tillslut fick han nog och valde att starta ett nytt bolag där han fyller på tomma bläckpatroner. I en artikel här prisar han den hjälp han har fått från både arbetsförmedlingen och berättar om förhoppningarna om det nystartade bolaget.

 

Det viktigaste när det kommer till företag är att våga, att ge allt. Självklart är även andra saker bra, som att ha koll på ekonomin och ha en bra redovisningsfirma som löser offerter på redovisning. Det är även viktigt med marknadsföring för att nå ut till potentiella kunder. Men som sagt, modet är viktigast. Det är det som putta dig över kanten. Som gör att du når hela vägen. Lycka till!