Effektiv tidsrapportering

Tid är pengar, heter det. Och visst är det så. 40/h i veckan utgör heltid, men faktum är att vi ofta missar att tidsrapportera korrekt. Dessutom förekommer fusk. Många företag har fortfarande förlegade system för att rapportera in tid, och nu växer marknaden för smarta och effektiva lösningar för tidrapportering.

1h och 40 minuter. Ja, vad blir det i decimaler? Det är matematik på femmans nivå i skolan, men det gör inte saken enkel för det. Många minuter och sekunder läggs på eller dras av, och det skapas en osund och lätt irriterad arbetsmiljö. Idag väljer många att slopa pärmarna och lägga undan miniräknaren när tidsrapporteringsapparna blir fler. Men alla appar är inte heller pålitliga. På Nuba har man en funktion för att platsbestämma, något som gör att man inte glömmer att checka in – och ut.

Att folk har fuskat och lagt på och av vid tidrapporteringen är ingen nyhet, men det är givetvis olagligt, det skriver Ny Teknik i en artikel.

Gör det enkelt för alla

De gamla stämpelklockorna väcker förstås nostalgi. Men det ligger i både arbetsgivarens och arbetstagarens intresse att tidsrapporteringen är modern och rättvis. Det ligger också i välfärdens och samhällets intresse att det inte går att fuska på mer avancerade sätt, som grövre bedrägeriskandaler. Dessutom ska det inte ta en massa onödig tid från någon av parterna. Fördelarna med att digitalisera sin tidsrappotering är många, bland annat:

  • Mindre administration ger lägre kostnader
  • Som arbetsgivare och arbetstagare får ni båda koll på vilka som är inne
  • Lättare att hantera schemat
  • Med platsbestämda funktioner i appen kan du se var personalen befinner sig när de checkar ut