Fler drar på sig dyra lån

Nu i semestertider är det lockande att dra iväg på en utlandsresa eller unna sig lite mer lyx än vanligt, men har du verkligen råd? Nu varnar man om att allt fler väntas dra på sig alltför dyra lån.

Det finns tillfällen då det är helt okej att ta ett lån men vissa gånger då man absolut inte ska göra dett. Till exempel semestern är ett sådant exempel, men det är just i semestertider som svenskarna väljer att låna mer. Kanske ska pengarna gå till att finansiera en dyr semesterresa eller så går pengarna till att ha råd med olika nöjen på ledigheten. Dessa lån är dock just sådana lån som man helst inte ska dra på sig, men ska du däremot göra en renovering under ledigheten eller får en oväntad utgift – ja då ska du såklart inte tveka om ett lån är lösningen. Det är helt enkelt konsumtionslånen som de kallas som du ska avstå ifrån.

Konsumtionslånen sätter Jönköpingsbor hos Kronofogden

Något som Sveriges television skriver om är hur många i Jönköping drar på sig onödiga och dyra konsumtionslån lagom till semestern, och det har gjort att länsbornas skuld i fjol hos Kronofogden med 2,3 procent. Och man tror inte att det blir skillnaden detta år. Sedan 2016 är det nämligen den här sortens lån som växt allra mest i Sverige och därför går man nu ut med en varning – har du inte råd med en resa har du troligtvis inte heller råd att betala tillbaka lånet. Men glöm inte bort: bara för att du inte har råd med en lyxig utlandssemester så behöver inte semestern bli varken tråkig eller händelselös – håll dig uppdaterad på olika gratisnöjen och ge dig ut i svenska skärgården som är magisk till sommaren, och ofta går att ta sig till med kollektivtrafik!