Jämställdhetsfokus på konferensen

I dag skriver vi om ämnen att beröra och fördjupa sig i på konferensen, jämställdheten är något vi betonar – som viktigare än man kanske kan tro, både för trivsel och lönsamhet.

När hösten kommer brukar konferenserna avlösa varandra och företag åker ut till herrgårdar, konferensanläggningar och spa för att på annan plats ta itu och förnya känslan i Människor kontororganisationen. En del väljer säkerligen att boka konferensen på: http://www.utsiktenmeetings.se/ – både för att det är smidigt och omtyckt.

Men vad ska man behandla under de där dagarna borta från kontoret? Ja det råder det givetvis delade meningar om. Kanske är det nya strategier, en ny vision eller viktiga frågor för att skapa en bättre arbetsplats klimatmässigt. Något många skulle behöva prata om är hur det ser ut med jämställdhetsarbetet på arbetsplatsen.

I Metro kan vi läsa att teknikbranschen är rätt så usel på det här med jämställdhet. Så kanske behöver fler teknikföretag lyfta detta och läsa på lite. I DN får vi tips och inspiration när det kommer till att göra sin arbetsplats mer jämställd. Bland annat kan man ordna en jämställdhetsföreläsning för att få folk att tänka till, detta kan ju med fördel förläggas till en konferens, samtidigt som man ser till att uppdatera sin jämställdhetsplan. Det finns forskning som visar att jämställdhet och lönsamhet hänger ihop, så ödsla inte tid på att undra om det är värt besväret.

Prisas för jämställdhetsarbete

I Västerbottens-Kuriren kan vi läsa om att Norrmejerier prisas för jämställdhet av Umeå kommun, detta för att de sett till att arbeta aktivt med att öka andelen kvinnor i ledning och produktionsled:

Norrmejeriers arbete med att bryta könsegregeringen inom företaget är ett bra exempel på hur ett jämställdhetsarbete kan gå till. – VK