Många föredrar kredit framför lån

Att föredra kredit framför lån är egentligen inget konstigt. Ett lån garanterar ingen försäkring och kräver också att du för varje gång ansöker om ett nytt. Krediten finns hela tiden tillgänglig och du behöver inte krångla med någon administration. Dessutom erbjuder kreditkorten många olika försäkringar, till exempel ett extra garantiår eller rabatter hos e-handlare.

Allt fler inser fördelen med kredit framför smålån. Det beror på att kreditkort ofta erbjuder mer än bara pengar. Det är ofta en trygghet i form av olika försäkringar – reseförsäkring brukar ofta ingå i kreditkortet och de har också olika typer av allriskförsäkringar. Dessutom får du bonus när du shoppar med kreditkort vilket du givetvis inte får varken med företagslån eller snabblån.

Kreditkorten är på många sätt en större trygghet, eftersom de oförutsedda kostnaderna kan komma när du inte har tillgång till pengar någon annanstans, exempelvis om du är ute och reser.

Kreditkortet har bättre förmåner

Utöver att man får bonus och blir erbjuden olika typer av försäkringar kopplade till sitt kreditkort så samarbetar ofta kreditkorten med olika företag. Det gör att som kund os ett kreditkort kan du få förmånliga erbjudanden från en massa handlare, till exempel när du handlar på nätet.

De flesta ekonomer är eniga om att krediter oftast är en bättre utväg ur en ekonomisk situation än dyra sms-lån med höga räntor. Inte nog med att storbankerna gör enorma vinster på blancolån, företagslån och bolån – de kräver en hel del administration också. Dessutom erbjuder de ofta ingen sparränta för alla oss som vill lägga undan pengar till semestern.

Spara också hellre i aktier än att bunkra upp ditt långsiktiga sparande på ditt konto, som experterna i SvD skriver om. Det gör att du inte nallar därifrån. Behöver du nalla – ta det på kredit, och låt ditt långsiktiga sparande som ska garantera frihet i äldre dagar vara.