Privatekonomi i Coronatider

När du sitter hemma i karantän och inte kan arbeta eller är permitterad är det svårt att få pengarna att gå ihop. Som tur är finns det sätt att klara sig på i alla fall, det handlar bara om att vara lite kreativ med vad du spenderar dina pengar på.

Att vara hemma i karantän är ansträngande, både för psyket och för ekonomin men som tur är finns det sätt att göra denna svåra tid lite enklare. Till exempel, det går att unna sig lyx utan att det behöver kosta speciellt mycket. Du kan bland annat beställa hem middag och lunch från restauranger till rabatterat pris hos många leverantörer och vill du handla och laga maten själv kan du beställa matkasse som packas åt dig utan att du behöver trotsa karantänföreskrifterna.

Minimera din shopping

Sedan när det kommer till att spara pengar, undvik onödig shopping. När du spenderar mer tid hemma är chansen mindre att du gör olika spontanköp på väg till eller från jobb, men det är däremot en högre chans att du shoppar online om du bara sitter hemma framför datorn. Ett tips är att ge dig själv shoppingförbud, att du bara får köpa saker du absolut behöver – och vips kommer kontokortet genast kännas tyngre.

Andra spartips ser du i denna video, kanske finns det något som passar dig perfekt?