Så klarar du januari ekonomiskt

Hur gör man januari månad ekonomiskt bärkraftig? Det finns en del saker du kan tänka på, som att spara för julens utsvävningar under hela året. Har du inte gjort det kan ett lån vara ett sätt att ta sig igenom månaden på.

 

Januari är känd för att vara en tuff månad när det kommer till den ekonomiska biten. Många har levt rätt så utsvävande under december månad med jul- och nyårsfirande. I december kommer dessutom lönen extra tidigt, vilket gör att man får vänta extra länge på lönen i januari och den 24 januari brukar sägas vara den allra fattigaste dagen på hela året. Många tar ett snabbt lån via till exempel https://www.meddelandelan.se/lana-pengar, andra samlar sina lån eller säljer av saker de har hemma för att skrapa ihop lite pengar.

 

Ett generellt tips är också att göra januari till en månad att se över sina abonnemang, prenumerationer, och medlemskap, som tv, mobil, tidningar, gymkort, eller musik – Metro

 

Förbered hela familjen på att januari är kärvt

 

När det kommer till hushåll med barn är det viktigt att föräldrarna börjar prata med sina barn om ekonomin. Då kan man berätta att julen kostar mycket och att januari då blir en månad då en faktiskt måste hålla igen lite ekonomiskt. Börja då även med den ekonomiska planeringen för året och tänk på längre sikt, inför allt från semester till nästa jul då julklapparna ska köpas.

 

I Dagens Nyheter tipsas det om hur du kan hyra ut ett rum i huset eller lägenheten om du har ett som står tomt inför vårterminen, kanske en bostadslös student kan bo där och du får samtidigt lite extra inkomster? Det kan vara ett bra sätt att klara sin ekonomi på.