Skillnad på marknadsföring och marknadsföring

reklam & marknadsföringEfter flera år av rapporter om felaktiga innehållsdeklarationer riskerar nu East Asian Food viten på hundratusentals kronor ifall man inte åtgärdar bristerna. Dessutom har inspektioner påvisat skadedjur och avfallshanteringsproblem i företagets lager.

Så står det inledningsvis i en artikel från Helsingborgs Dagblad, och för företaget i fråga är det förödande nyheter. Inte bara för att de måste betala väldigt mycket pengar, kanske ännu värre är det faktum att deras konsumenter mest troligt nu misstror deras produkt. Någonting som kan få hela föreraget i konkurs. Och om ett företag drabbas av en sådan katastrof som denna, oavsett om man har satt sig i situationen själv eller ifall det inte kunde undvikas, är det av största vikt att arbeta med företagets marknadsföring. Detta för att behålla konsumenter och återfå deras förtroende.

För att lyckas med marknadsföring i situationer som denna är det viktigt att ta till hjälp. Det är skillnad på marknadsföring och marknadsföring, därav kan det som fungerade under företagets första år vara helt för för det företag som funnits länge. Det är även skillnad på vad för typ av företag det handlar om. Ett livsmedelsföretag med en existerande butik måste förstå vikten av displayställ och metalldisplayer i affären, dessa kan nämligen locka konsumenten att ta sista steget vid köp. De kanske dock inte är lika viktiga för ett företag som har sin shop på nätet. Men om de däremot befinner sig på en mässa, kommer de självklart återigen att vara viktiga.

Fler tips

I en artikel här, från Dagens Nyheter, berättar nyföretagaren Arshia om hur hon tänker vid marknadsföring. Hon öppnade sitt bolag för två år sedan och har först nu börjat se efter vad hon kan göra med marknadsföring. Det är en väldigt intressant artikel och i slutet kan vi läsa 7 tips om marknadsföring av Anders Anderssons, från tidningen Driva Eget och DN:s expert på småföretagande.