Snabba marknadsföringstips

För att ditt företag ska växa finns det några grundelement: prisvärda produkter eller tjänster, kontinuerlig utveckling, goda kundrelationer och marknadsföring. Oavsett om du tillhör de som inte tycker om ordet marknadsföring, eller de som älskar det – så ska du få tips på hur du kan marknadsföra ditt företag med profilprodukter.

Som företagare bör du ha en bra logga som både är enkel att komma ihåg, och samtidigt representativ för företaget. Med en logga kan du enkelt marknadsföra ditt företag genom olika profilprodukter, och idag finns det mycket mer än bara pennor och muggar att välja mellan. Det finns företag som specialiserat sig på att trycka intressanta prylar med logga. På brandnewprofile.com hittar du allt från pennor till paraplyn, och även tekniska produkter som laddare utan sladd som du kan trycka logga för ditt nystartade företag på. Hur kan du då använda dessa produkter?

  • Klassiker: pennor och block med logga är en klassiker som fungerar på nästan alla företag. Tänk på att kvalitén på dina pennor ofrånkomligen kommer att återspegla kundernas uppfattning om kvalitén på dina produkter och tjänster. En bra penna använder kunden länge. I långa loppet kan det vara värt att investera i en mellanklass på pennorna, så att dina kunder använder dem och blir påminda om ditt företag i flera år.
  • Kläder: idag kan du trycka företagslogga på allt från mössor till bättre vinterjackor. Välj klädesplagg med omsorg, förslagsvis tillsammans med dina medarbetare som kommer att använda dem, och låt loggans storlek bero på bransch. En sportaffär kan ha färgglada tröjor med större logga, medan en ingenjörsfirma kan välja en klassisk jacka med en mindre logga. Om du ger kläder som gåva till dina anställda att ha på fritiden, så kommer de inte vilja gå omkring som marknadsföringspelare åt dig – tänk stilrent, kvalitet och mindre logga.
  • Elektronik: en företagslogga kan lika gärna tryckas på en powerbank, ett aktivitetsarmband eller en laddare, som på en mössa eller mugg. Genom att trycka din logga på elektronik står ditt företag både ut från mängden, samtidigt som prylen också blir mindre stöldbegärlig.

Marknadsför rätt

Ge bort profilprodukterna till både kunder och medarbetare med företagets logga, men gör det på rätt sätt. Förvänta dig inte att de anställda ska bära företagets jacka som de fick i julklapp till vardags. Den bästa marknadsföringen är alltid bra produkter, och medarbetare som trivs. Tänk också på att anpassa dina företagsgåvor så att de väl representerar ditt företag.