Spara pengar till jul

Börjar du känna dig lite stressad inför julklappsinhandlingen? Börja spara redan nu och säkerställ så att julen i år inte blir för dyr. Här är några enkla sparknep att använda dig av.

Julklappsinhandlingen varje år blir ofta lätt väldigt mycket dyrare än vad den var tänka att vara, vilket resulterar i en fattig januari. Som tur är finns det bra knep som gör att du kan spara tusenlappar i jul, speciellt om du börjar spara och tänka ekonomiskt redan nu.

Enkla sätt att spara på

Det behöver inte vara jobbigt att spara pengar, det hela handlar snarare om att göra medvetna val och stoppa impulser. Något som till exempel Aftonbladet skriver är hur du först och främst måste skaffa dig en överblick av din ekonomi för att kunna göra något överhuvudtaget för att förbättra din ekonomiska situation. En realistisk budget är nämligen själva grundbulten i alla former av sparande. Det är först när du har koll som du kan påverka. Kanske har du saker du kan sälja för att få in extra pengar eller så kanske din arbetsgivare är villig att ge dig dina sparade lediga dagar som pengar? Andra saker att tänka på är dessa punkter:

  • Allmänt köpstopp – strunta i saker du inte behöver och handla endast sådant du är i behov av. Detta inkluderar bland annat lunch ute, fika och nöjen som kostar pengar.
  • Åk kommunalt i stället för bil – ja ett busskort kostar, men du sparar in desto mer på bensinkostnaderna faktiskt så detta är en bra inbesparing.
  • Sälj det du inte behöver – kolla källare, vind och förråd, troligtvis har du en massa saker som du kan sälja för att tjäna in extra pengar.
  • Se över dina abonnemang – hur mycket betalar du för mobil, wifi och tv egentligen? Kolla om dessa kan förhandlas om eller rent av sägas upp. Samma gäller för streamingtjänster du inte använder.
  • Jobba extra – har du ett arbete där du jobbar skift eller pass? Kanske kan du plocka upp några extra för att få in mer i lön?