Strama åt för lånehajarna

Att låna pengar har blivit till en självklar del för de allra flesta människor som vill ha ett rikt liv med bostadsrätt, resor och det där lilla extra ibland. Men man måste tänka till så sms-företagen inte går med allt för mycket vinst på att deras kunder blir ruinerade.

4333629-empty-brown-leather-walletSka man vara krass så kan man måla upp det som så att desto mer sms-företagen drar in, desto längre ner i rännstenen hamnar människorna som lånat pengar – alltså bankens kunder. Inte ett så snyggt sätt med andra ord. Samhället som sådant går ut på att förflytta pengar från ett ställe till ett annat, men det gäller att man gör det snyggt så att man får ut så bra villkor som möjligt. Exempelvis kan företag betala räkningar med kreditkort hos Billhop för att inte ligga ute med pengar som de lagt då leverantörer innan de få in pengar från kunderna. Gällande privatpersoner så man helt enkelt tänka till och fundera på hur mycket ett lån är värt och inte vara så godtrogen, det menar Per Bolund i en artikel på dn.se

”Det är inget fel på den princip som säger att konsumenter ska kunna låna ett par tusenlappar ifall vovven blir sjuk. De lånar ju miljonbelopp till villan och Volvon.” (läs mer här)

Hårdare regler

Med hårdare regler i form av kreditupplysningar och inga höga belopp om man inte gör en säker bedömning är vad man vill få fram för att minska de lån som kommer in till Kronofogden. Bara under 2014 kommer lånen att hamna över 60 000 stycken på Kronofogdens bord. Så, det gäller att tänka till, tänka rätt och för alla att ta större ansvar.